Waarom massage?

Een groot probleem in de huidige maatschappij is het gejaagde karakter.
De constante drang tot presteren en de vaak slechte werkhouding leiden steeds meer tot stress en stress gerelateerde klachten.

Een sport- of ontspanningsmassage is een uitstekend middel om even te ontsnappen aan de verstikkende greep van het dagelijks leven en om even bij te tanken, zodat men er weer fris tegen aan kan. De massage zorgt voor een betere afvoer van de afvalstoffen uit de spieren, waardoor de kans op spierpijn wordt verminderd. Stijve en pijnlijke spieren zorgen er voor dat er verkrampte houdingen ontstaan, die weer zorgen voor vervelende bij effecten, zoals hoofd- en rugpijnen. Verder heeft de verbeterde doorbloeding en de betere afvoer van afvalstoffen een gunstig effect op het gehele lichaam waardoor de kans op oververmoeidheid en zelfs depressies veel kleiner is.

Even een moment voor je zelf, aandacht voor je lichaam, een warm contact.

Er zijn nog een paar goede redenen om je te laten masseren :

ONTSPANNING
Massage is ontspannend voor je lichaam en je geest. Dus goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt, klachten die met spanning te maken hebben of het gewoon druk of spannend is in je leven.

BEWUSTWORDING EN CONTACT
Bewust je lichaam voelen en ontdekken wat er allemaal gewaar te worden is. Daardoor krijg je meer contact met je lichaam en een stuk van jezelf. Vooral de dynamische massagetechnieken kunnen je veel laten gewaarworden.

AANGERAAKT WORDEN
Warm en veilig aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften. Als je nu of in het verleden te weinig of onveilig aangeraakt bent, kan massage je weer wat terug geven.

AANDACHT VOOR JEZELF
Je hoeft niet iets te mankeren of een hoger doel te hebben om naar een masseur te gaan, jezelf (laten) verwennen is ook een goede reden!

JE ZIT NIET LEKKER IN JE VEL of JE LIJF HEEFT IETS NODIG
Dit kan van alles betekenen, misschien depressief of onrustig, stijf of aandacht nodig, een onbestemd gevoel.

ONDERSTEUNING BIJ VERANDERINGEN
Massage kan een mooie ondersteuning zijn van een therapeutisch proces.