ONTSPANNINGSMASSAGE

Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een massageolie, eventueel met etherische oliën, wordt gebruikt.
Verschillende spieren en spiergroepen worden behandeld, waardoor de doorbloeding van de weefsels verbetert, afvalstoffen worden afgevoerd en de stofwisseling van de spieren en de spierfunctie verbetert. Het lichaam wordt zachtjes gekneed en dat heeft een volledige ontspanning als gevolg doordat alle negatieve spanningen verdwijnen.

Alles is erop gericht om u tot ontspanning te brengen.

Wat is het effect van een ontspanningsmassage?

De massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn of slaapproblemen) worden verzacht. Een ontspanningsmassage kan, zowel geestelijk als lichamelijk heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Ook zal u merken dat u met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt.

Er kan gekozen worden uit een deelmassage of een gehele lichaamsmassage.
Deze massages zijn tevens uit te breiden met een gezichtsmassage

Voor wie is deze massage geschikt?
Een ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen:

  • als cadeautje voor uzelf tijdens of na een drukke werkweek
  • als u zich vermoeid en uitgeblust voelt
  • als u even heerlijk wilt ontspannen en uw gedachten tot rust wil laten komen
  • als u last heeft van verkrampte of pijnlijke spieren
  • als u (weer) in contact met uzelf wil komen